Bakanlığımız 2017 yılı Hizmet içi Eğitim Programı Kapsamında "Haccp Temel Eğitimi" ilimiz ev sahipliğinde İl Müdürümüz Sayın Mehmet KARAYILAN ın açılış konuşmasıyla 18 Nisanda başlamıştır. 5996 sayılı Veterinerlik Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarladan Çatala Gıda Güvenilirliği yaklaşımıyla gerçekleştirilen bu eğitimlerin katılımcılara ve dolaylı olarak vatandaşlarımıza fayda getirmesi temennisinde bulunan İl Müdürümüz katılımcılara başarı dileklerini iletmiştir.
İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan personellerimiz ile çeşitli illerden gelen toplam 43 kontrol görevlisine yönelik düzenlenen ve 4 gün sürecek olan eğitimde Antalya İl Müdürlüğünden gelen konu uzmanları Ümit OKUDUR, Murat GÖKÇEK ve Ziya ÜNAL; HACCP (Risk Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sisteminin gıda işletmelerindeki gıda ürünleri için risk olan unsurlarının belirlenmesi ve ortadan kaldırılması ile kaliteli ürünlerin halkımızın sofrasına ulaşmasının sağlanması için gerekli prensipler, gıda işletmelerinde kurulacak sistemlerin denetimi ve bu sistem denetimlerinde dikkat edilecek hususlarla ilgili ayrıntılı bir bilgi paylaşımında bulunmuşlardır.