Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak ilimiz gıda işletmelerine denetimler tüm hızıyla devam ederken Ramazan ayının gelmesiyle beraber gıda üreten, satan ve depolayan tüm işletmelere, özellikle pide-ekmek fırını, kasap ve marketlere yönelik denetimler başlamıştır.
Ramazan ayında ilimizde özellikle iftar menüleri hazırlayan lokanta-restoran ve otellerde iyi hijyen uygulamalarına aykırı üretime fırsat vermemek adına denetimlerin tüm hızıyla devam edeceğini dile getiren İl Müdürü Karayılan halk sağlığının önemini vurgulayarak yapılan işin ciddiyetinin ve öneminin büyük olduğunu bu nedenle denetim ekiplerinin titizlikle çalışacağını söyledi.
İl Müdürü Karayılan, Ramazan ayında vatandaşlarımıza kimsenin sağlıksız ürünler sunmaması için gerekli önlemlerin alındığına, fırsatçılığa izin verilmeyeceğine, iftar ve sahur sofralarına gölge düşmemesi adına vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmasının ve ALO 174 gıda hattına her türlü şikâyetlerini bildirmelerinin önemli olduğunu vurgulamıştır. Gıda işletmelerine de gerekli uyarıları yapan İl Müdürümüz, amacın ceza yazmak olmadığını, uyarı ve bilgilendirmelerin yapılarak mevzuata uygun, güvenilir gıda üretimini ve arzını sağlamak olduğunu belirtmiştir.
Güvenilir gıda tüketmenin tüm vatandaşlarımızın hakkı olduğunu vurgulayan Karayılan rutin denetimlere ek olan Ramazan denetimlerinde tüm güçleriyle çalışacaklarını söyleyerek Ramazan ayının tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını dilemiştir.